Avond vol topblues in Luxor Live Arnhem en Mezz Breda

Poppodia Luxor Live in Arnhem en Mezz in Breda organiseren een avond vol blues op resp. vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. De podia werken samen met lokale bluesorganisaties en sloegen de handen ineen om een aantal topacts naar Nederland te halen, zoals de Amerikaanse bluesgigant Monti Amundson, het Belgische trio Doghouse Sam and His Magnatones en de Franse folkblues van Mathieu Pesqué & Roll Pignault. Uit eigen land is er, terug van weggeweest, Drippin' Honey, in originele bezetting! De voorverkoop is gestart.

Doghouse Sam & His Magnatones is een betrekkelijk nieuw Belgisch trio. Drie topmuzikanten afkomstig uit drie spraakmakende Belgisch bluesbands (TEE, Seatsniffers en Rhythm Bombs). Dat bleef niet onopgemerkt want prompt werden ze geboekt voor BRBF Peer en Moulin Blues. Back to basic blues, The Paladins meet Howlin’ Wolf….

De Franse singer-songwriter Mathieu Pesqué en harmonicaspeler Roll Pignault verrasten afgelopen seizoen tijdens enkele optredens in Nederland. ‘Vanaf de opener Stagg O Lee grijpen Mathieu Pesqué & Roll Pignault het luisterende publiek bij de kladden om niet meer los te laten’, schreef Folkforum over hun intense optreden. Nu komen ze terug met een nieuw album op zak.

Terug van weggeweest en in de originele bezetting! Drippin’ Honey was in de jaren negentig de revelatie van Nederland, de debuut cd Drip Drip was een groot succes en had als gevolg optredens op het North Sea Jazz festival, Highlands, Luzerner Blues Sessions in Zwitserland, South by South West festival in Austin, Texas (1999) en de Belgische Rhythm & Blues Festival tot gevolg. In 2003 stopte de band, maar nu zijn ze terug hier in Breda!

Ook een beetje ‘terug van weggeweest’ is de Amerikaan Big Monti oftewel Monti Amundson. Na een slepende ziekte is hij eindelijk weer te zien. De uit Portland (Oregon) afkomstige bluesgigant is in zijn stijl beïnvloed door Texan-rockers als BB King en Billy Gibbons, maar ook door rocklegendes als Jimi Hendrix en Jeff Beck. Deze mix van stijlen binnen de blues maakt hem een uniek artiest. Bovenal is ‘Big’ Monti echter een groots live-performer.

VR 29-03 1e Arnhemse Bluesnight - ism De Kroeg

ZA 30-03 Bluesnight Breda - ism SRBB

Met Monti Amundson (USA) + Drippin' Honey + Doghouse Sam and His Magnatones (BE) + Mathieu Pesqué & Roll Pignault (FR)

In Luxor Live Arnhem: + The Heat

In Mezz Breda: + Jack Rabbit Slim's Twist Contest

zaal open 19.30 uur / toegang €17 - €19

Tickets te koop via www.mezz.nl en www.luxorlive.nl:

http://www.mezz.nl/programma/Bluesnight-Breda-Monti-Amundson-(USA)-Drippin-Honey/26032

http://www.luxorlive.nl/agenda/2557/$ID_503/eerste-arnhemse-bluesnight/

Mezz concerts & dance

Keizerstraat 101 - Breda

Luxor Live

Willemsplein 10 - Arnhem