Op zondag 16 juni om 19:30 uur vertonen in het Heerenstraat Theater in Wageningen een bijzondere documentaire over een zeker net zo bijzondere dame, True Family - een intiem portret over de kleurrijke Meschiya Lake en hoe ze haar band The Little Big Horns samenstelt in New Orleans, de bakermat van de Amerikaanse jazz, wat nog altijd herstellende is na orkaan Katrina. Aansluitend een spetterend optreden van Meschiya Lake & The Little Big Horns.

De Deense filmmaker Tao Nørager maakte in 2012 deze documentaire over Meschiya Lake. True Family gaat over de kracht van muziek in het overwinnen van tegenspoed. We zien hoe Lake terug keert naar New Orleans, een schaduw van de stad die ze ooit kende.

Meschiya Lake was een wegloper, hopte van de ene naar de andere trein, reisde het hele land door, deed aan modderworstelen en at glas in een rondreizend circus. Vluchtend voor haar drugsverslaving, komt ze weer ‘thuis’ in haar zo geliefde New Orleans. Ze speelt op de hoeken van de straat, met een stemgeluid dat niet meer gehoord is sinds Bessie Smith (1894-1937).

Samen met haar ‘nieuwe familie’, een gemeenschap van jazz loving swing dancing musicians, blaast ze nieuw leven in een stad die door velen allang is verlaten. Van de ontelbare clubs tot de straathoeken van de French Quarter weerklinken hartverwarmende klanken van hoop, passie en doorzettingsvermogen.

Een overschrokken en inspirerend portret, True Family laat zien én horen hoe New Orleans en Meschiya evenwijdig herrijzen uit de as van de tragedie.

Meschiya Lake & The Little Big Horns uit New Orleans zorgen voor een herleving. De band speelt traditionele jazz, maar is ontegenzeggelijk ook van deze tijd. Ze zijn een ware sensatie wanneer je ze live ziet en hoort! Meschiya Lake zelf is een performer in hart en nieren. Samen met The Little Big Horns neemt ze een muzikale vlucht terug naar ‘the roaring twenties’. Vintage op een goede manier, vol passie en bijzonder swingend!

Tickets (documentaire + optreden) kosten € 15,-. Reserveren (0317-414029) is aan te raden.

http://youtu.be/b7nW_oXWb7E